Velvet Mesquite Care: How To Grow A Velvet Mesquite Tree

Velvet Mesquite Care: How To Grow A Velvet Mesquite Tree

Sammetmesquite-trädet (Prosopis velutina) är ett vanligt inslag i gräsmarker i öknen. Vad är en sammet mesquite träd? Det är en stor buske till medelstort träd som är infödd i Nordamerika. Växterna är kända för sin extrema torka och värmetolerans samt förmågan att trivas i full sol till halvskugga. Xeriscape trädgårdsmästare är glada över att odla sammet-mesquite-träd i hushålls- och landskapsmiljöer som attraktiva vattenbesparande växter med enkel vård. Lär dig om dessa fantastiska växter och prova dem i din trädgård.

Vad är ett Velvet Mesquite Tree?

En av de främsta föremålen i sammet-mesquite-information är dess status som baljväxter. Även om det kanske inte ser ut som en klassisk ärt- eller bönaväxt, producerar den inte bälgar som liknar varandra. Växtens skott, löv och skida är rik på protein, vilket gör dem till utmärkt nötfoder. Baljväxter har också förmågan att fixera kväve i jord, vilket ökar näringsupptagningen. Velvet mesquite vård är också lågt underhåll, med växter som är toleranta mot en rad förhållanden och oskadade av de flesta insekter och sjukdomar.

Det lilla till stora trädet eller busken som kan närma sig 9 till 15 m höjd. Det är ett långsamt växande träd som kan hittas från centrala och södra Arizona ner i Mexiko. Växter kan utveckla en robust bagageutrymme eller många grenar, var och en prydda med sprucken mörkbrun bark. Träet är särskilt uppskattat på grund av dess variationer i färg och vackert korn.

Bladen är pinnade och täckta i fina grå hår, vilket ger detta mesquite det vanliga namnet. I naturen tenderar träden att bilda snår som är bra livsmiljö för en rad djur- och fågelarter. Sammet mesquite info indikerar att blommorna är sött doftande och en favorit för bin, som gör utmärkt honung från nektar. Bälgen är rörformade och 8 till 18 cm långa och ätbara.

Hur man odlar ett sammet-träd i sammet

Förutsatt att dessa träd har väldränerande mark kan de överleva på många olika platser. Växter kan leva upp till 150 år under bra förhållanden, så noggrant urval bör göras på platsen vid plantering. Mesquites föredrar alkalisk jord, låg luftfuktighet, låg näringsjord och värme. Sammetmesquite är kallhärdig till 10 grader Fahrenheit (-12 C.).

Växter som är mycket bevattnade och befruktade tenderar att vara mindre kalla toleranta. Växter kräver extra bevattning under etableringen. När de väl är etablerade behöver de bara vattna enstaka gånger under de hetaste månaderna på året. Mesquite träd kan till och med frodas längs strömbäddar i sandig, väl genomträngande mark.

Velvet Mesquite Care

Beskärning är valfritt men kan göras för att minska höjden och bilda en bättre formad växt; dock kommer vissa blommor att offras nästa säsong. Beskär efter blomning för att bevara nästa säsongs blommande knoppar.

Som med många torktoleranta växter, är sammetens akilleshäl överflödig fukt och fuktig jord. I områden utan ordentlig dränering kan rotrotting och träförfallssvamp vara ett problem.

Ett annat vanligt problem är mistel, som tar näringsämnen från sin värdväxt och minskar mesquitens förmåga att mata och vattna själv. Vikten av stor mistel kan också skada trädets grenar.

Det största skadedjursproblemet är från den jätte mesquite buggen. Deras larver är en mindre skadegörare, men skadorna är vanligtvis minimala. Den mesquite kvistbältaren kan också orsaka kosmetisk skada eftersom dess gravande aktiviteter lämnar kanaler runt smala stjälkar som kan bruna ut eller dö.

Velvet Mesquite Care: How To Grow A Velvet Mesquite Tree

Dränering är den främsta fienden till sammet mesquite träd, följt av otillräcklig bevattning. Se till att lös, väl dränerande jord och vatten sällan men djupt hjälper till att växten bildar en tät, bred rotstruktur.

Video: Velvet Mesquite – Arizona Tree Profiles

Like this post? Please share to your friends:
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB