Sedge Lawn Alternative – How To Care For A Sedge Grass Lawn

Sedge Lawn Alternative - How To Care For A Sedge Grass Lawn

Om du letar efter en vätskefläck av en växt för att spara på dessa sommarräkningar, se inte längre än sedge. En gräsmatta med gräsmatta använder mycket mindre vatten än gräsgräs och kan anpassas till många platser och klimat. Det finns många arter i Carex-familjen som fungerar vackert som ett alternativ för gräsmatta. Sedge som en gräsmatta är frodig med färg och rörelse, och det är lågt underhåll. Det kan vara den perfekta växten för ett minimalistiskt tillvägagångssätt för trädgårdsskötsel, men ändå med visuell tilltalning och hårt arbetande seghet.

Använda Sedge som gräsmatta

Det är dags att titta utanför rutan på landskapsarkitektur och avvika från det gamla beprövade. Sedge gräsmatta ersätter en modern, men ändå naturlig touch till trädgården. Att lägga till det är vårdets lätthet och den lata människans underhåll, och sedge är en vinnande anläggning för gräsmattor och andra utrymmen. Det finns dussintals sorter att välja mellan, varav många är infödda i Nordamerika. Inbyggda gräsmattor kan omedelbart anpassas till din trädgård och tåliga för miljön.

Traditionella gräsmattor är underbara ställen att spela krokett, rulla på och picknick i solen. Med dessa underbara tidsfördriv kommer också klippning, kantning, ogräsrensning, utfodring, luftning och halmtak. Det är mycket arbete för en anläggning. Om du letar efter ett alternativ till allt detta underhåll, prova lågväxande gräsväxter för att fylla i utrymmet och förvandla det till ett levande, rörligt planteringslandskap. De kan erbjuda ett präri- eller dynutseende, Medelhavet eller till och med exotiskt landskap. En gräsmatta med gräsmatta har allt i ett mångsidigt paket.

Välja en ersättning för gräsmatta

Först måste du välja dina växter. För att efterlikna känslan av en gräsmatta bör du välja lågväxande växter; men om du känner dig galen kan du verkligen blanda ihop det. De flesta av sedgarna växer i en klumpig vana. Några bra alternativ för gräsmatta för att ersätta traditionell gräs kan vara:

  • Carex tumulicola
  • Carex praegracillis
  • Carex pansa

Var och en av dessa tre första blir mindre än 18 tum (45 cm) hög med C. pansa och praegracillis på bara 6 till 8 tum (15-20 cm) lång i en kompakt klump.

  • Carex flagellifera är en fot (30 cm.) Eller mer i höjd.
  • Tussok sedge (C. stricta) är en söt liten 30-60 cm växt med djupgröna känsliga blad.
  • Carex albicans sprider sig med jordstammar som snabbt fyller i en planteringsbädd eller gräsmatta och skapar sömlöst en matta av vitt färgat lövverk.

Kontrollera med ditt lokala tilläggskontor eller trädgårdscenter om de rekommenderar att de passar din region.

Installera Sedge som gräsmatta

Som med alla projekt, börja med ett väl förberett utrymme. Lossa jorden till minst 15 cm (6 tum) och riv den sedan fri från stenar, rötter och annat skräp.

Se till att du har överlägsen dränering. Sedge växter tål torka, men de föredrar måttlig fukt för bästa tillväxt. Vad de verkligen hatar är våta fötter. Om det behövs, arbeta i lite grus för att förbättra dräneringen.

Plantera din sedge flera centimeter från varandra för att möjliggöra tillväxt. Rhizomspridande växter kommer att fylla i alla luckor över tiden, medan klumpformer kan installeras lite närmare varandra.

Mulch runt gräset och ge jämn fukt åtminstone de första två månaderna. Minimera därefter vattentillförseln med hälften. Växterna behöver inte riktigt mycket näringstillskott, men en årlig vårgödning gör att de får en bra växtsäsongsstart.

Sedge Lawn Alternative - How To Care For A Sedge Grass Lawn

Inbyggda gräsmattor behöver väldigt lite uppmärksamhet, eftersom de redan är anpassade för att leva naturligt i regionen. Vissa häckar drar nytta av en frisyr i slutet av säsongen så att ny tillväxt lätt kommer genom kronan.

Video: How to Care for Sedge Grass

Like this post? Please share to your friends:
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB