Moon Cactus Plants – How To Grow A Moon Cactus

Instruksjoner for hvordan man dyrker en månekaktus ligner de fleste sukkulenter, men de er kortvarige for familien selv med god omsorg. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å dyrke en månekaktusplante.

Moon Cactus Plants - How To Grow A Moon Cactus

Det store utvalget av størrelser, teksturer, farger og former på kaktus og sukkulenter gir nesten uendelig mangfold for den saftige samleren. Månekaktusplanter er kjent som Gymnocalycium mihanovichii eller Hibotan kaktus. Merkelig nok er planten noe av en mutant og mangler evnen til å produsere klorofyll, noe som betyr at de må podes på en grunnstamme med den evnen. Instruksjoner for hvordan du dyrker en månekaktus ligner de fleste sukkulenter, men de er kortvarige for familien selv med god omsorg.

Moon Cactus Info

Hibotan kaktus er hjemmehørende i ørkenhabitater i forskjellige deler av Sør-Amerika. Det er over 80 arter som finnes i Argentina, Paraguay, Brasil og Bolivia. De er en fargerik gruppe sukkulenter som mangler den nødvendige klorofyll for å produsere plantesukker gjennom fotosyntese. Av denne grunn blir plantene podet på en art som produserer rikelig klorofyll som månekaktusen kan opprettholde seg i flere år.

Månekaktusplanter kommer i livlige lyse farger av varm rosa, strålende oransje og til og med en nesten neongul. De selges ofte som gaveplanter og lager nydelige vindusbokser eller stueplanter i sør. Dette er små planter, vanligvis bare ½ tomme overalt, selv om det er kultivarer som har en diameter på opptil 8 tommer.

Forplantning av månekaktus

Månekaktusen selges vanligvis allerede podet i en prosess som fjerner bunnen av Hibotan og toppen av rotstock-kaktusen. De to halvdelene er satt sammen i de kuttede endene og leges snart sammen. Månekaktusens levetid kan forlenges ved å pode den på nytt på en fersk grunnstamme.

Den kan også dyrkes fra frø, men dette tar minst et år for en gjenkjennelig prøve. Så frøene over en tørr saftig blanding og dekk deretter til med et dryss fint korn. Fukt flat og flytt den til et varmt sted for spiring. Når frøplantene er store nok til å fjerne, plant dem i grupper for best mulig effekt.

Mer ofte oppnås forplantning av månekaktus ved å fjerne forskyvningene, som er mindre versjoner av moderplanten som vokser fra basen. av grunnstammen. Disse deler seg lett og rot lett bort i en kaktus pottejord.

Moon Cactus Plants - How To Grow A Moon Cactus

Hvordan vokse en måne Kaktus

Kjøpte planter kommer med månekaktusinfo som angår planteres pleie og dyrking behov. I tilfelle det ikke gjør det, er pleie av månekaktus lik alle saftige eller kaktusarter.

Hibotanplanter foretrekker temperaturer på den varme siden, men trenger minimum 48 F. ) å overleve. Vilde planter vokser i ly av høyere eksemplarer som skygger dem fra den brennende solen, så innendørs planter bør delvis skjermes fra sterkt sollys av spaltegardin i løpet av den lyseste delen av dagen.

Bruk uglaserte grunne potter med mange dreneringshull for å forhindre stående vann i rotsonen. Vann dypt og la jorda tørke helt til basen av gryten før du legger på igjen fuktighet. Stopp vanning i vintermånedene og repot om våren for å gjeninnføre næringstett jord.

Månekaktusen foretrekker å ha et fullsatt hjem, noe som betyr at du kan repotere i den samme gryten i flere år. I sjeldne tilfeller, og når pleie av månekaktus er optimal, kan du bli belønnet med små røde til rosa blomster på sens våren til forsommeren.

Video: Moon Cactus – Care and Propagation || How to Grow and Care Moon Cactus || Moon Cactus

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.39 MB