Candelabra Cactus Stem Rot: Treating Stem Rot On A Candelabra Cactus

Candelabra Cactus Stem Rot: Treating Stem Rot On A Candelabra Cactus

Candelabracactus stamröta, även kallad euphorbia stamröta, orsakas av en svampsjukdom. Den överförs till andra växter och attackerar genom stänk av vatten, jord och jämnt torv. . De höga stjälkarna av euphorbia börjar ruttna på toppen av lemmarna när svampen tar tag. Läs vidare för mer information om denna sjukdom.

Rotting Candelabra Cactus

Skador är särskilt vanliga i växter som odlas i ett växthus. Stamröta på acandelabra-kaktus (Euphorbia lactea), i synnerhet, misstas ofta för korkning eller solbränna, men det är i allmänhet rot. Om den bruna platsen är mjuk, anser att den är ruttet. Ta bort den från hälsosamma växter och avskilj den sjuka växten tills du kan arbeta med den.

Hela stammen kommer normalt att dö. Du kanske kan klippa ut runt det bruna området, men du måste se till att få allt. Om ryggarna är avskräckande kan du ta bort den upprätta stammen. Att ta bort stammen är den bästa metoden. Även om det verkar synd, kommer rötter på en ljuskrona att fortsätta att spridas.

Spara en växt som påverkas av Euphorbia Stam Rot

När lemmen har tagits bort kan du ta bort det ruttna området, skära de friska delarna i bitar och försöka föröka dem. Låt de råa ändarna härda över och doppa dem i kanel innan du pottar i en grov jord. Strö kanel runt de öppna delarna där du skär. Avstäng infekterade sticklingar.

Tyvärr är fungicider för detta tillstånd inte effektiva och så småningom blir hela plantan fläckig och infekterad. Du kan hålla det tillräckligt friskt för att överleva med ny jord beströdd med kanel och noggrann och begränsad vattning. Kanel har en beprövad anti-svampingrediens som ofta hjälper.

Det är lätt att glömma bort stänk av vatten och jord när du vattnar många växter på samma plats, men försök att vattna vid rötterna bara med en mild ström eller få en vattenkanna. Undvik taksprinklers. Låt jorden torka ut mellan vattningarna. Se till att det finns rätt luftflöde mellan växterna.

Candelabra Cactus Stem Rot: Treating Stem Rot On A Candelabra Cactus

Håll utkik efter bruna fläckar, särskilt på kandelabrarna och annan euforbias som växer i närheten.

Video: Is it Cactus Root Rot or Not? | Rotting Cactus

Like this post? Please share to your friends:
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB